Lite tungt att sitta och vänta en timme innan dagen började, inte för att jag hade tråkigt, det finns alltid intressanta konversationer i den här klassen, utan för att den här delen av min lärarutbildning fullkomligt KÄKAR TID och inte levererar i utbyte speciellt ofta.
Workshopen om lika/samma kan jag inte påstå att jag förstod på något djupare plan. Så vi två har glasögon, men inte du....hej då.....jag har inget halsband ....hej då..... om det fanns något djupare jag skulle ha reflekterat över hade en ledtråd varit välkommet...
Den mer föreläsnings-artade fortsättningen hade sina poänger även om 45 min om det öppna samtalet kanske inte riktigt räcker för ett öppet samtal.
Soraya Post var intressant att höra men även detta kändes ganska ytligt. Jag hade mycket gärna hört mer specifikt om arbetet på Agnesbergs Folkhögskola tex. vilket känns som ett stort steg framåt. Läs mer i Artikel i Kultur i Väst och vad Maria Leissner säger, ordförande i statens delegation för romska frågor
Ove Sernhedes föreläsning var mycket spännande att höra kanske mest för att detta handlar om min stad, där jag är uppvuxen, där de skeenden han beskriver sedan början av 60-talet och framåt är en del av mitt liv. Ibland undrar jag vad jag tänkte på när jag flyttade mina barn till Herrljunga och vid andra tillfällen är jag väldigt tacksam över det beslutet. Här på "landet" finns segregering och utanförskap precis som i stan, men här stöts och blöts ungarna åtminstone i skolan och i sina klasser. Här finns inga friskolor för likasinnade..... På en sådan liten ort lär man känna varandra, vilket inte alls är konfliktfritt :) men det ger mindre grogrund för "vi och dom".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar